Bănci și Asigurări

CEC Bank creditează cu 175 mil. lei construcţia data centerului ClusterPower din Dolj

CEC Bank creditează cu 175 mil. lei construcţia data...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2021, 00:02 249

CEC Bank finanţează printr-un credit de pre-finanţare de 175,3 mil. lei, pe 11 ani, construcţia data-centerului ClusterPower din judeţul Dolj, o investiţie greenfield cu o valoare totală de 208 mil. lei. Proiectul beneficiază şi de sprijin din partea statului, prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al Cluster Power în structurarea, negocierea şi implementarea facilităţii de finanţare.

„Piaţa data-centerelor creşte într-un ritm susţinut la nivel global. Suntem bucuroşi că proiecte de anvergură în acest domeniu se dezvoltă şi în România şi că, la CEC Bank, avem ocazia să le sprijinim. Pandemia a accelerat procesele de digitalizare - fie că vorbim de informatizarea proceselor interne în cadrul companiilor, de digitalizarea şi automatizarea proceselor din industrie sau de organizarea muncii în regim remote, determinând creşterea cererii pentru servicii de tip data-center“, a declarat Laura Mihai, director mari clienţi în CEC Bank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO