Bănci și Asigurări

CEC Bank continuă colaborarea în cadrul PROSME pentru sprijinirea IMM de a accesa noi pieţe

CEC Bank continuă colaborarea în cadrul PROSME pentru...

Autor: Mona Scarisoreanu

18.05.2017, 15:57 166

Astfel, banca continuă să ofere servicii gratuite pentru stabilirea de contacte externe de afaceri, prin înregistrarea IMM-urilor în baza de date European Enterprise Network (EEN) şi prin organizarea de evenimente de networking la care participă atât IMM-uri din România, cât şi potenţiali parteneri externi, se arată într-un comunicat al CEC Bank.

Pentru înregistrarea în reţeaua EEN, companiile trebuie să parcurgă următorii paşi în relaţia cu CEC Bank:

- discuţii preliminare pentru identificarea nevoilor companiei;

- întocmirea unui profil al companiei conform cerinţelor reţelei şi încărcarea acestuia în sistem;

- informarea companiei cu privire la expresiile de interes primite de la potenţiali parteneri externi;

- intermedierea de către banca a schimbului de informaţii între cei doi parteneri, fără a interfera în relaţiile/negocierile comerciale dintre aceştia;

- companiile care decid că există potenţial de colaborare cu partenerii externi vor semna un acord de parteneriat care să certifice rolul CEC Bank în stabilirea contactului ce poate influenţă dezvoltarea afacerilor.

Judeţele în care CEC Bank activează în cadrul proiectului PROSME sunt Bucureşti-Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.

"Fără a pierde timp şi fără a angaja cheltuieli suplimentare, IMM-urile pot găsi parteneri de afaceri pentru accesarea de noi pieţe pentru distribuţia de produse şi servicii (import sau export), accesarea de tehnologii necesare inovării în afaceri sau cooperarea în proiecte de cercetare-dezvoltare", a declarat domnul Radu Graţian Gheţea, Preşedinte Director-General CEC Bank.

Prin proiectul PROSME, derulat în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud Muntenia în perioada 2014–2020 de un consorţiu format din 12 parteneri, cele două regiuni sunt conectate la reţeaua pan-europeană pentru sprijinirea întreprinderilor Enterprise Europe Network (EEN). Reţeaua EEN este administrată de Comisia Europeană şi include peste 600 puncte de contact din 64 de ţări (28 state membre ale UE, cinci ţări candidate, două ţări din Spaţiul Economic European şi 29 terţe ţări din Europa, Asia, Africa şi America). Este cea mai mare reţea care oferă, prin cei peste 3.000 de angajaţi cu experienţă în domeniu, servicii de informare şi asistenţă pe teme europene, menite să ajute întreprinderile în dezvoltarea afacerilor la nivel european, în creşterea competitivităţii proprii, în cunoaşterea programelor şi politicilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO