Bănci și Asigurări

CEC a rămas cu doar 14 mil. lei profit anul trecut din cauza provizioanelor

CEC a rămas cu doar 14 mil. lei profit anul trecut din...

Autor: Ciprian Botea

03.06.2015, 00:06 224
CEC a constituit anul trecut provizioane de 547 milioane de lei pentru a putea scăpa de balastul creditelor neperformante.
 
CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, a obţinut anul trecut un profit brut de circa 14 mil. lei (3 mil. euro), de patru ori sub nivelul din 2013, în condiţiile în care banca a avut cheltuieli cu provizioanele de risc de peste o jumătate de miliard de lei ca urmare a efortului de a-şi curăţa portofoliul afectat de neperformante.
 
Banca a scos anul trecut din bilanţ credite neperformante de 730 mil. lei, astfel că rata de ne­per­for­manţă a scăzut cu trei puncte pro­centuale, la 22%, dar se menţine mult peste media sistemului bancar (de circa 14%). Banca nu a putut scoate până anul trecut credite neperformante din bilanţ, astfel că acestea s-au acumulat constant în perioada de criză. Orice credit scos din bilanţ trebuie provizionat integral, potrivit reglementărilor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO