Bănci și Asigurări

Cea mai mare emisiune de obligaţiuni verzi a Raiffeisen Bank, de 1,2 miliarde lei, intră astăzi la tranzacţionare la BVB. CEO Raiffeisen Bank: Vrem să asigurăm o decarbonizare progresivă a portofoliului nostru de credite

Cea mai mare emisiune de obligaţiuni verzi a Raiffeisen...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2021, 09:43 333

Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni verzi Raiffeisen Bank, de 1,2 miliarde lei, intră astăzi, 2 iulie, la tranzacţionare la BVB, sub simbolul bursier RBRO28.

Raiffeisen Bank a atras în luna iunie peste 1,2 miliarde lei prin cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative în lei a unui emitent din România şi prima emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale a băncii.

Aceasta este a cincea emisiune de obligaţiuni a Reiffeisen Bank listată la BVB.

Fondurile obţinute vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor eligibile ale Raiffeisen Bank care să asigure tranziţia către o economie sustenabilă şi durabilă.

„Prin cea de-a doua emisiune de obligaţiuni verzi din piaţa locală, reconfirmăm angajamentul nostru de a mobiliza resursele financiare în scopuri sustenabile şi de a integra aspectele sociale şi de mediu în gestionarea riscurilor, pentru a asigura o decarbonizare progresivă a portofoliului nostru de credite”, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO la Raiffeisen Bank.

A doua emisiune de obligaţiuni verzi derulată de Raiffeisen Bank pe piaţa locală a fost adresată investitorilor instituţionali, iar obligaţiunile au o maturitate de 7 ani, cu un cupon anual fix de 3.793%. Cererea totală a fost de 1,35 miliarde lei.

”Trendul din ultimii ani la nivel global, de orientare spre finanţări verzi, ajunge astfel treptat şi în România. Ne bucurăm că noi, la Bursa de Valori Bucureşti, putem să le oferim investitorilor noi opţiuni de investiţii, precum cele verzi. Vom continua dezvoltarea acestui sector în linie cu strategia emitenţilor care iau în calcul finanţarea prin instrumente financiare verzi”, a spus Radu Hanga, Preşedintele Bursei

Alături de obligaţiunile care au intrat astăzi la tranzacţionare, listate de asemenea şi la Bursa de Valori din Luxemburg, investitorii au posibilitatea de a investi şi în obligaţiunile verzi Raiffeisen Bank listate în 27 mai 2021, simbolul bursier RBRO26, emisiune cu o valoare de 400,575 milioane lei şi maturitate 5 ani, precum şi în cele listate în 14 mai 2020, simbolul bursier RBRO29, emisiune cu o valoare de 480 milioane lei şi maturitate de 9 ani.

Primele două emisiuni de obligaţiuni Raiffeisen Bank, din 2013 şi 2014, au ajuns la scadenţă.

Raiffeisen Bank are peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are de asemenea peste 4.800 de angajaţi, peste 300 de agenţii în toată ţara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24.500 de POS-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO