Bănci și Asigurări

Cea mai mare majorare de capital din august de pe piaţa locală. Grupul ungar OTP Bank a adus 67,7 mil. euro la capitalul băncii din România în august

Cea mai mare majorare de capital din august de pe piaţa...

Autor: Claudia Medrega

02.10.2019, 08:00 480

OTP, cel mai mare grup bancar ma­ghiar, a adus în luna august 320 mil. lei (67,66 mil. euro) la capitalul sub­si­diarei din România, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Majorarea de capital de la OTP Bank a fost cea mai mare injecţie de ca­pital de pe piaţa locală în luna au­gust din acest an.

Această majorare de capital vine după ce în decembrie 2018 OTP Bank a anunţat o altă creştere a capitalului cu aproape 28 mil. euro de la acţio­na­rii unguri, obiectivul menţionat atunci fiind „susţinerea planurilor de creştere ale băncii“.

La finalul anului trecut OTP Bank Ro­mânia şi-a schimbat directorul general, în locul lui Laszlo Diosi, cel care a condus banca timp de 11 ani, fiind numit Gyula Fatér, un bancher din afara grupului OTP care în ultimii 14 ani a lucrat pentru Budapest Bank.

OTP Bank România a reuşit să înregistreze în primul semestru o creştere semnificativă a profitului, depăşind ţinta de profit pentru 2019, de 50 mil. lei, şi îşi propune să rein­ves­teas­că câştigurile, potrivit unui plan pe cinci ani, perioadă în care banca vrea să îşi dubleze cota de piaţă până la 5%, după cum a declarat anterior pentru ZF Gyula Fatér, noul CEO al OTP Bank România.

La sfârşitul anului 2018, OTP Bank România era pe locul 9 în siste­mul bancar românesc în clasamentul după active, cu o cotă de piaţă de 2,45% şi active de peste 11 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO