Bănci și Asigurări

Ce trebuie să ştie şoferii asiguraţi la City Insurance. Solicitările de dosar de daună sau despăgubire trebuie adresate companiei. FGA nu are obligaţia de a redirecţiona cererile către asigurător

Şoferii care sunt asiguraţi la City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, care a fost sancţionat sever de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vor continua să facă solicitările pentru dosarele de daună sau despăgubire către companie, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

“Orice solicitare cu privire la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance trebuie adresată direct societăţii. De asemenea, cererile de deschidere dosar de daună/ cererile de despăgubire vor fi adresate Societăţii de Asigurare- Reasigurare City Insurance şi acestea vor fi soluţionate potrivit dispoziţiilor Legii 132/2017, respectiv a condiţiilor de asigurare, după caz. Orice cerere adresată FGA (de deschidere dosar de daună/de plată) nu va fi analizată iar potrivit legii, FGA nu are obligaţia de a redirecţiona aceste cereri către asigurătorul Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance”, au transmis reprezentanţii FGA.

Astfel, având în vedere că City Insurance nu se află încă în faliment şi nici nu a început procedura de intrare în faliment, cererile şoferilor nu pot fi preluate de FGA pentru că nu se îndeplinesc condiţiile prevăzute în Legea 213/2015.

Condiţiile Legii 213/2015 care nu se îndeplinesc sunt următoarele:

-Orice persoană care invocă vreun drept de creanţă împotriva asigurătorului ca urmare a producerii unor riscuri acoperite printr-o poliţă de asigurare valabilă, între data închiderii procedurii de redresare financiară şi cea a denunţării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, poate solicita deschiderea dosarului de daună printr-o cerere adresată Fondului.

-În vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior. Cererea-tip de plată va fi prevăzută în reglementările emise în aplicarea prezentei legi.

FGA a fost desemnat administratorul temporar al societăţii City Insurance pentru o perioadă de patru luni, timp în care Fondul se va ocupa de restabilitrea situaţiei financiare a asigurătorului şi de asgiurarea unei conduceri sănătoase şi prudente a activităţii, au mai transmis reprezentanţii FGA.

Liderul pieţei asigurărilor a fost sancţionat de către ASF, săptămâna trecută, cu amenzi istorice de 1 mil. de lei pentru toţi membrii ai Consiliului de Supraveghere al companiei şi pentru cei din Directoratul companiei.

În acelaşi timp, City Insurance a mai primit o amendă de aproape 3 mil. lei, întregul management a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, iar FGA a devenit adminsitratorul temporar al acesteia.

Compania a terminat anul trecut cu un volum al primelor brute susbcrise de 2,31 mld. lei, în creştere cu 20,1% faţă de anul 2019, din care peste 1,7 mld. lei au fost prime subscrise pe zona asigurărilor RCA.

 
 
 
 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.