Bănci și Asigurări

Ce spune CSA despre scandalul dintre asigurători şi distribuitorii de piese auto

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

08.09.2011, 00:00 780

Convenţiile dintre asigurători şi unităţile de service auto nu le pot împiedica pe acestea din urmă să achiziţioneze piese de schimb în scopul revânzării pentru repararea avariilor din accidente la vehiculele asigurate, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în replică la acuzaţiile lansate de o asociaţie de profil.

De asemenea, utilizarea convenţiilor de colaborare nu îngrădeşte nici dreptul unităţilor reparatoare independente de a achiziţiona piese de schimb în scop de revânzare, deoarece prevederile unui contract comercial, aşa cum este şi convenţia de colaborare, se aplică doar părţilor semnatare care au agreat termenii şi condiţiile contractului, nu şi în relaţiile cu terţe persoane.

Asociaţia distribuitorilor de piese auto a acuzat societăţile care practică asigurări de răspundere civilă auto (RCA) că valorifică în interesul lor obligaţia pe care o au în ceea ce priveşte plata despăgubirilor către asiguraţi şi a sesizat în acest sens Consiliul Concurenţei şi CSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO