Bănci și Asigurări

Ce spun bancherii externi de la SocGen, Citi, UniCredit, Raiffeisen despre efectele pandemiei: Marile temeri de la începutul pandemiei nu s-au materializat, dar există în continuare incertitudini

Ce spun bancherii externi de la SocGen, Citi, UniCredit,...

Autor: Mircea Nica

20.01.2021, 00:05 2197

♦ Stanislas Lecat, global co-head of corporate finance la Société Générale: Pentru IMM-uri şi consumatori băncile ar trebui să aibă mai mult spaţiu să manevreze potenţialele pierderi ♦ Kristine Braden, Citigroup: Acum este timpul să facem investiţii, pentru că regiunea va creşte în continuare ♦ Niccolo Ubertalli, UniCredit: COVID-19 nu a schimbat fundamentele, doar a eliminat businessurile care nu erau bune ♦ Lukas Januszewski, Raiffeisen Bank International: Impactul pandemiei ne-a adus un mediu al dobânzilor mai scăzut.

Băncile sunt în general vulnerabile la şocuri, dar atunci când criza pe care o traversează acţionează mai lent, este mai uşor ca şocurile să fie gestionate de bănci, a spus Stanislas Lecat, global co-head of corporate finance la Société Générale, în cadrul videoconferinţei Euromoney - Central and Eastern European Virtual Forum 2021.

„Băncile sunt vulnerabile la şocuri, dar când este vorba de crize care acţionează mai lent, este mult mai uşor să fie gestionate de bănci. Acest lucru înseamnă că în cazul IMM-urilor şi con­sumatorilor, băncile ar trebui să aibă mai mult spaţiu să manevreze potenţia­lele pierderi pentru că sunt finanţări pe termen scurt“, susţine Stanislas Lecat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO