Bănci și Asigurări

Ce sancţiuni a aplicat BNR în 2021 pentru bănci. Opt bănci au fost sancţionate de BNR cu avertisment scris în 2021 după ce în tot anul 2020 au fost aplicate 7 avertismente la bănci şi o amendă

Ce sancţiuni a aplicat BNR în 2021 pentru bănci. Opt...

Autor: Claudia Medrega

06.09.2021, 18:30 279

♦ Deficienţe legate de respectarea unor prevederi legale privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, neimplementarea unor controale interne eficiente sau nerespectarea unor măsuri dispuse de banca centrală se regăsesc printre motivele sancţionării cu avertisment a unor bănci de către BNR.

Încălcarea unor prevederi le­ga­le a atras în acest an „mustra­rea“ a opt bănci cu avertisment scris din par­tea BNR, în timp ce în tot anul 2020 şapte bănci au pri­mit avertis­ment, iar o institu­ţie de cre­dit a fost sanc­ţionată cu amen­dă, con­form informa­ţi­ilor băncii centrale.

În anul 2020 aver­tis­mentele scrise au vizat patru bănci, un conducător de ban­că şi doi directori, în timp ce cu amen­dă a fost sancţionat un direc­tor de la o bancă.

În acest an, în cazul Aedificium Banca pentru Locuinţe avertis­men­tul scris al BNR a venit în urma con­statării unor deficienţe legate de res­pectarea unor prevederi legale pri­vind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO