Bănci și Asigurări

Ce sancţiuni a aplicat BNR în 2021 pentru bănci. Opt bănci au fost sancţionate de BNR cu avertisment scris în 2021 după ce în tot anul 2020 au fost aplicate 7 avertismente la bănci şi o amendă

♦ Deficienţe legate de respectarea unor prevederi legale privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, neimplementarea unor controale interne eficiente sau nerespectarea unor măsuri dispuse de banca centrală se regăsesc printre motivele sancţionării cu avertisment a unor bănci de către BNR.

Încălcarea unor prevederi le­ga­le a atras în acest an „mustra­rea“ a opt bănci cu avertisment scris din par­tea BNR, în timp ce în tot anul 2020 şapte bănci au pri­mit avertis­ment, iar o institu­ţie de cre­dit a fost sanc­ţionată cu amen­dă, con­form informa­ţi­ilor băncii centrale.

În anul 2020 aver­tis­mentele scrise au vizat patru bănci, un conducător de ban­că şi doi directori, în timp ce cu amen­dă a fost sancţionat un direc­tor de la o bancă.

În acest an, în cazul Aedificium Banca pentru Locuinţe avertis­men­tul scris al BNR a venit în urma con­statării unor deficienţe legate de res­pectarea unor prevederi legale pri­vind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.