Bănci și Asigurări

Ce sancţiuni a aplicat BNR în 2021 băncilor: Opt bănci au fost sancţionate cu avertisment scris în 2021 după ce în tot anul 2020 au fost aplicate şapte avertismente la bănci şi o amendă

Ce sancţiuni a aplicat BNR în 2021 băncilor: Opt...

Autor: Claudia Medrega

06.09.2021, 00:07 1613

Încălcarea unor prevederi le­gale a atras în acest an „mustrarea“ a opt bănci cu avertisment scris din par­tea BNR, în timp ce în tot anul 2020 şapte bănci au primit avertis­ment, iar o instituţie de cre­dit a fost sanc­ţionată cu amendă, con­form infor­maţiilor băncii centrale.

În anul 2020 avertismentele scri­se au vizat patru bănci, un con­du­că­tor de bancă şi doi directori, în timp ce cu amendă a fost sancţionat un direc­tor de la o bancă.

În acest an printre băncile  averti­za­te de BNR se regăsesc Aedificium Banca pentru Locuinţe, Banca Ro­mână de Credite şi Investiţii, Porsche Bank România, First Bank, CEC Bank, Banca Centrală Coopera­tistă CREDITCOOP, care  a primit do­uă avertismente, şi Banca Coopera­tistă Unirea Braşov.

Deficienţe legate de respectarea unor prevederi legale privind institu­ţiile de credit şi adecvarea capitalului sau privind cerinţele prudenţiale, ne­im­plementarea unor controale inter­ne efi­ciente sau nerespectarea unor mă­suri dispuse de BNR se re­găsesc prin­tre motivele  aduse în dis­cu­ţie de ban­ca centrală pentru sanc­ţio­narea cu avertisment a băncilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO