Bănci și Asigurări

Ce părere au românii despre euro: 75% dintre români sunt în favoarea introducerii monedei euro

Ce părere au românii despre euro: 75% dintre români...

Autor: Mediafax

09.07.2021, 16:04 100

Trei sferturi dintre români sunt în favoarea introducerii monedei euro, cel mai mare procent de respondenţi cu opinie pozitivă din Europa, conform celui mai recent sondaj Eurobarometru Flash, publicat vineri.

Sondajul a fost realizat în cele şapte state membre care nu au aderat încă la zona euro, şi anume în Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia, România şi Suedia.

Conform unui comunicat al CE, marea majoritate a cetăţenilor UE intervievaţi (60 %) consideră că trecerea la moneda euro a avut consecinţe pozitive pentru ţările care o utilizează deja. 52 %consideră că, în general, vor fi consecinţe pozitive ale introducerii monedei euro pentru ţara lor şi 55 % afirmă că introducerea monedei euro ar avea consecinţe pozitive inclusiv pentru ei înşişi.

În ansamblu, 57 % dintre respondenţi sunt în favoarea introducerii monedei euro în ţara lor.

Cele mai ridicate procente de respondenţi cu opinie pozitivă s-au înregistrat în România (75 % în favoarea monedei) şi Ungaria (69 %). În toate statele membre care au participat la sondaj, cu
excepţia Cehiei, s-a înregistrat o creştere a proporţiei celor care sunt în favoarea introducerii monedei euro, comparativ cu 2020.

Cele mai mari creşteri sunt observate în România (de la 63 % la 75 %) şi Suedia (de la 35 % la 43 %).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO