LIVE: CELE MAI RESPONSABILE COMPANII DIN ROM NIA: CUM RĂSPUNZI NEVOILOR PREZENTULUI FĂRĂ SĂ LE COMPROMIŢI PE CELE ALE VIITORULUI. O discuţie cu Tiberiu STOIAN, fondator al Exonia.
Bănci și Asigurări

Ce conţine proiectul final privind decontarea directă obligatorie la poliţele RCA: constituirea unei case de clearing la nivelul BAAR şi tarife de referinţă pentru ora de manoperă la reparaţiile auto

♦ În cazul persoanelor fizice contractul RCA se încheie pe o perioadă de 6 luni sau de 12 luni, în timp ce la companii contractul RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între 1 lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului.

Constituirea unei case de clearing la ni­ve­lul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi introducerea unui preţ de re­ferinţă la reparaţiile auto, respectiv un preţ me­diu al orei de ma­no­pe­ră practicat de uni­tă­ţile repa­ra­toa­re au­to, se re­găsesc printre pre­ve­de­rile pro­iec­tului de lege prin care se in­tro­duce obli­ga­tivitatea de­con­tării di­recte la po­liţele de răs­pundere ci­vilă au­to (RCA).

Opţiunea de de­con­tare directă permite celui care achiziţio­nea­ză o po­liţă RCA să so­li­cite des­pă­gubirea, în ca­zul unui ac­cident ru­tier, di­rect de la asigu­ră­torul său, pro­ce­sul fiind mai rapid, ur­mând ca după aceea asi­gu­rătorul să îşi re­cupereze banii de la com­pania de asi­gurări a şoferului vinovat.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Etichete: rca,asigurare,perioada

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.