Bănci și Asigurări

Ce bănci vor lua cei mai mulţi bani? Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM demarează programul Prima casă pentru 2018

Ce bănci vor lua cei mai mulţi bani? Fondul Naţional...

Autor: Cristina Bellu

15.01.2018, 00:06 1506

♦ Distribuirea plafonului de 2 mld. lei alocat pentru 2018 va avea loc în februarie.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) va demara în termenul legal procedura de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanţatorii participanţi în cadrul programului Prima casă.
 
Etapa de pregătire a evaluării anuale va începe după expirarea termenului de 15 zile de la data publicării hotărârii aprobate în şedinţa de guvern din 10 ianuarie 2018 în Monitorul Oficial, în care finanţatorii participanţi în programul Prima casă pot depune la FNGCIMM solicitările lor de alocare de limite din plafonul total de 2 mld. lei alocat pentru 2018, precum şi raportările necesare pentru efectuarea evaluării anuale.
 
Distribuirea plafonului şi punerea limitelor aprobate la dispoziţia finanţatorilor va avea loc în cursul lunii februarie şi se va realiza de către FNGCIMM, cu acordul Ministerului Finanţelor Publice.
 
„Programul Prima casă a dobândit notorietate de-a lungul celor opt ani de existenţă, iar modificările lansate odată cu aprobarea plafonului aferent anului 2018 reflectă preocuparea permanentă faţă de creşterea gradului de obiectivitate şi a calitatii proceselor, ce au ca impact imediat optimizarea demersurilor pentru beneficiari“, spune Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO