Bănci și Asigurări

Ce au făcut băncile în S1 2017: Un profit record de 2,7 mld. lei şi active la un maxim de 400 mld. lei

Sistemul bancar românesc a înregistrat în primul se­mes­tru un profit record, activele au atins un nivel ma­xim, ca şi solvabilitatea, în timp ce rata creditelor neperfor­man­te a continuat să scadă.

Profitul net obţinut de sistemul bancar a ajuns în pri­mul semestru (S1) din acest an la aproxmativ 2,7 mld. lei (circa 600 mil. euro), iar activele au urcat la un vârf de 398,6 mld. lei (88,6 mld. euro), în creştere cu circa 5 mld. lei faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut, susţinute de ascensiunea creditării, după cum reiese din statisticile BNR.

La sfârşitul primului trimestru din 2017 sistemul ban­car avea un profit de circa 1,24 mld. lei, astfel că până la ju­mătatea anului băncile şi-au dublat câştigul.

Atât rentabilitatea activelor (ROA), cât şi rentabili­ta­tea capitalului (ROE) erau la finalul primelor şase luni în teritoriu pozitiv, ajungând la 1,36% şi, respectiv, 12,91%. Având în vedere nivelul ROA şi al activelor, din simplul cal­cul matematic reiese un profit de circa 2,7 mld. lei (apro­xi­mativ 600 mil. euro) pentru sistemul bancar în S1 2017.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.