Bănci și Asigurări

Ce aşteptări are Banca Transilvania pentru principalii indicatori macroeconomici: Depreciere graduală a leului, inflaţie consolidată în jur de 4% şi deficit de cont curent de circa 5% din PIB

Andrei Rădulescu

Andrei Rădulescu

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.10.2019, 18:00 721

♦ Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: În România s-au făcut reforme doar când au existat probleme de finanţare ♦ Fără reforme structurale probabil că deficitul de cont curent va trece de pragul de 5% din PIB în următorii ani.

Banca Transilvania (BT), cea mai mare instituţie de credit după active de pe piaţa locală, estimează că anul acesta inflaţia se va consolida în jurul a 4%, urmând ca ulterior să în­re­gistreze o decelerare spre 3%, în timp ce moneda naţională va înregistra o depreciere graduală în raport cu euro, astfel că în 2019 cursul mediu leu/euro va fi de 4,75 lei/euro, iar în anii ur­mători va depăşi 4,8 lei/euro.

„Ne aşteptăm ca inflaţia să se consolideze undeva la 4% anul acesta şi să decelereze ulterior. În toată lumea, inflaţia se află pe o tendinţă de decelerare. În ceea ce priveşte cursul, ne aşteptăm să continue trendul de depreciere graduală a leului, o depreciere graduală care să se reflecte asupra cursului real efectiv. De altfel, mă aştept la o scădere graduală a cursului care să încurajeze gradual competitivitatea companiilor interne“, a spus Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO