Bănci și Asigurări

Cătălin Pârvu, Piraeus Bank: Piaţa evoluează bine pentru clienţi, dar nu 100% şi pentru bănci

Cătălin Pârvu, Piraeus Bank: Piaţa evoluează bine...

Autor: Anelis Baciu

15.12.2016, 00:07 820

Dobânzile aflate la minime istorice şi competiţia acerbă pe clienţi, în special din rândul companiilor, care determină relaxarea şi mai mult a condiţiilor de creditare creează un cadru foarte bun pentru clienţi, nu însă şi pentru bănci, care acumulează riscuri tot mai mari, consideră Cătălin Pârvu, director general al Piraeus Bank, parte a grupului elen cu acelaşi nume.

Printre vulnerabilităţile identificate de şeful Piraeus se numără creşterea acce­lerată a creditului de consum din ulima perioadă, dar şi vi­te­za luată de piaţa imobiliară.

„Creşterea accelerată din ultima perioadă a creditelor de consum ar putea repre­zenta o vulnerabilitate pentru sistemul bancar local, în con­diţiile în care o astfel de evo­luţie se poate întoarce asupra băncilor aşa cum s-a întâm­plat în perioada de criză, care a adus un val de credite de nevoi personale neper­for­mante. Mă îngrijorează şi viteza luată de piaţa imobiliară. Am un déjà-vu. Seamănă cu ce am văzut în urmă cu câţiva ani“, spune Cătălin Pârvu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO