Bănci și Asigurări

Cătălin Moise, Global Payments România: Pandemia a făcut comerţul electronic foarte popular. Dar încă vedem o reticenţă faţă de noile metode de plată în România. Global Payments a raportat în opt luni din 2021 un volum de 30,3 milioane de tranzacţii în valoare de 4,03 mld. lei.

Cătălin Moise, country manager, Global Payments România: Global Payments a raportat în opt luni din 2021 un volum de 30,3 milioane de tranzacţii în valoare de 4,03 mld. lei.

Cătălin Moise, country manager, Global Payments România: Global Payments a raportat în opt luni din 2021 un volum de 30,3 milioane de tranzacţii în valoare de 4,03 mld. lei.

Autor: Mircea Nica

09.10.2021, 11:38 278

Pandemia a făcut comerţul elec­tronic foarte popular şi există o ten­dinţă globală de trecere spre plata elec­tronică, creşterea valorii tranzac­ţi­i­lor în ceea ce priveşte plata cu cardul fiind de cel puţin 15% în ultimii doi ani, a spus Cătălin Moise, coun­try ma­na­ger Global Payments Ro­mâ­nia, com­­panie care acti­vează pe piaţa furnizării de so­luţii şi echipamente de plată.

„Există o tendinţă glo­­bală către trecerea spre pla­ta electronică. Această schimbare a fost de cel puţin 15% în ultimii doi ani. Pandemia a fă­cut, de asemenea, comerţul electro­nic foarte popular. Încă observăm o anu­mi­tă reticenţă faţă de noile metode de pla­tă în România, în com­paraţie cu alte ţări euro­pe­ne: mulţi oameni pre­feră în continuare plata nu­merar. Acest lucru poate fi schimbat cu varie­tăţi mai largi de servicii, cum ar fi car­du­rile de beneficii şi mijloace de pla­tă mai in­tuitive, telefoane şi cea­suri in­te­ligente“, a explicat  Cătălin Moise pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO