Bănci și Asigurări

Cât de solvabile sunt companiile de asigurări. Asigurătorii au înregistrat o creştere a fondurilor pentru a acoperi cerinţa de capital de solvabilitate cu 5,9% în primele nouă luni din 2019, la 5,3 mld. lei

Cât de solvabile sunt companiile de asigurări....

Autor: Mircea Nica

28.01.2020, 18:28 522

♦ Valoarea activelor totale ale societăţilor de asigurare a crescut cu 10% în primele nouă luni din 2019, faţă de perioada similară din anul 2018, depăşind 22 mld. lei, în timp ce valoarea datoriilor pe care societăţile de asigurări le aveau a crescut cu 12,5%, până la 17 mld. lei, potrivit datelor ASF.

 

Majoritatea companiilor de asigurări îndeplineau cerinţele necesarului de capital de solvabilitate (SCR), precum şi cerinţele minime de capital (MCR), cu excepţia a două societăţi de asigurare, potrivit informaţiilor din raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigurărilor în primele nouă luni din 2019.

Potrivit ASF, în primele nouă luni din 2019 „toate societăţile îndeplineau cerinţele nece­sarului de capital de solvabilitate (SCR), precum şi cerinţele minime de capital (MCR), cu excepţia a două societăţi de asigurare, companii fără activitate pe segmentul RCA şi cu prezenţă redusă pe piaţă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO