Bănci și Asigurări

Cât plătesc românii pentru falimentul City Insurance? Asigurătorii plătesc 117 mil. lei în plus contribuţii la FGA după majorarea cotei la 2,5%

Cât plătesc românii pentru falimentul City Insurance?...

Autor: Mircea Nica

21.01.2022, 00:07 1054

FGA încă plăteşte în contul falimentelor Astra şi Carpactica.

Efectele falimentului City Insurance încep să se simtă printr-o majorare cu 1,5 puncte procentuale a contribuţiilor asigurătorilor din asigurări generale la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), de la 1% până la 2,5%, însemnând o alimentare suplimentară anuală a Fondului cu 117 mil. lei, conform calculelor ZF.

Per total, asigurătorii de pe zona asigurărilor generale vor contribui la FGA cu 2,5% din volumul primelor brute încasate, ceea ce înseamnă o sumă anuală de 200 mil. lei pe care, de fapt, în cele din urmă clienţii companiilor de asigurări îi vor plăti în contul falimentului City, în urma scumpirii poliţelor.

Pe lângă plăţile pe care FGA le are de făcut în contul păgubiţilor City, din urmă mai sunt şi plăţile pentru falimentele Astra şi Carpatica din 2014, respectiv 2015. Până în luna august 2021, FGA a plătit circa 500 mil. lei în contul falimentului Astra Asigurări, rămânând cu o valoare de 110 mil. lei de plătit, în timp ce în cazul Carpatica, suma plătită ajunsese la 459 mil. lei, rămânând 94 mil. lei de plătit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO