Bănci și Asigurări

Cât de mult şi cum vrea ASF să schimbe regulile jocului în piaţa asigurărilor auto obligatorii. Ce spun transportatorii

Cât de mult şi cum vrea ASF să schimbe regulile...

Autor: Anelis Baciu

29.02.2016, 00:06 930
Compensarea directă, prelungirea au­tomată a poliţelor la fiecare 12 luni, pla­ta în rate, posibilitatea denunţării con­tractului, dar şi cerinţe şi penalităţi mai laxe în ceea ce priveşte termenul de plată a despăgubirilor de către asi­gu­rători sunt principalele modificări pe care Auto­ri­ta­tea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) le propune pentru de­ten­sionarea pieţei asi­gurărilor auto obli­gatorii (RCA), potrivit proiectului de lege trimis săptămâna tre­cută spre avi­zarea Parla­mentului şi Ministerului de Finanţe.
 
Propunerea legislativă, elaborată în de­cursul a circa două luni, este rezul­ta­tul consultărilor cu asociaţiile trans­por­ta­torilor, service-urilor auto şi com­pa­niilor de asigurări.
 
Introducerea compensării directe în­tre asigurători, sistem care permite şofe­rului păgubit să opteze între asi­gu­ră­torul RCA al persoanei vinovate de ac­cident şi asigurătorul propriu, este cea mai impor­tan­tă măsură prevăzută în pro­iectul de lege, dar şi cea mai com­bă­tu­tă de com­pa­niile de asigurare. Asigu­ră­torii au aver­tizat că introducerea de­con­tării directe ar crea presiune asupra jucă­torilor stabili financiar pentru că va aduce costuri mai mari, costuri care în ce­le din urmă vor fi transferate con­sumatorului în prime.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO