Bănci și Asigurări

Cât câştigă un bancher: Jamie Dimon de la JPMorgan Chase a fost cel mai bine plătit bancher în 2017. Cât a dus acasă legenda de pe Wall Street

Cât câştigă un bancher: Jamie Dimon de la JPMorgan...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2018, 11:12 352

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a fost cel mai bine plătit bancher din Statele Unite în 2017, după ce a încasat peste 28,3 milioane de dolari, cu 3,9% mai mult decât în anul anterior, arată un studiu realizat de S&P Global Market Intelligence, citat de MarketWatch.

Executivul Bank of America a ocupat poziţia a doua. Brian Moynihan a încasat în total peste 21,3 milioane de dolari, acesta fiind urmat de Michael Corbat, CEO-ul Citigroup, care a dus acasă peste 17,8 milioane de dolari.

Surpriza clasamentului este Timothy Sloan, CEO al Wells Fargo, care a câştigat 17,5 milioane de dolari, în contextul în care instituţia pe caer o conduce îşi revine cu greu dintr-o serie de scandaluri.

Printre motivele pentru care Wells Fargo se află sub scrutinul clienţilor se numără impunerea unor serii de servicii pe factura clienţilor – precum asigurare medicală pentru animale de companie – cu care aceştia nu au fost de acord sau de care nu avea nevoie, potrivit Wall Street Journal.

Săptămâna trecută, banca din San Francisco a adăugat în raportul pe trimestrul doi suma de 619 milioane de dolari, drept cheltuieli de refinanţare pentru clienţii păgubiţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO