Bănci și Asigurări

Cât câştigă asigurătorii din cele mai profitabile poliţe: asigurările de locuinţe au o marjă de profit de 15-20%

Cât câştigă asigurătorii din cele mai profitabile...

Autor: Anelis Baciu

18.04.2016, 00:05 394

Poliţele facultative pentru locuinţe aduc o marjă de profit de circa 15-20% pentru asi­gu­rători, iar în aceste condiţii se numără printre cele mai profitabile produse vândute în piaţa locală.

Problema pentru asigurători este că aceste poliţe scad de la an la an ca număr şi reduc astfel şi valoarea primelor subscrise. Mai mult, com­petiţia accentuată a determinat şi scă­derea tarifelor.

„Poliţele pentru locuinţe sunt profita­bile, au o marjă de profit de circa 15-20%. Desigur, marja este influenţată şi de chel­tuielile de achiziţie (comisioane acordate forţei de vânzări- brokeri sau agenţi - n.red.) care variază între 25% şi 30% de la un asigurător la altul“, a afir­mat Aurel Badea, responsabil secţiunea asigu­rări de bunuri şi proprietăţi din cadrul UNSAR (aso­ciaţia profesională a asigură­to­rilor). El spu­ne că se aşteaptă ca numărul de po­liţe facultative să rămână constant în acest an în jurul valorii de 1,7-1,8 mi­lioane de poliţe, sau chiar să scadă.

Totodată, acesta consideră că este foarte pro­babil ca în acest an numărul de poliţe obli­ga­torii să depăşească numărul poliţelor facultative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO