Bănci și Asigurări

Cât de bine capitalizate sunt băncile din România: Băncile au ajuns la o solvabilitate de peste 24% în T1/2021, mai mult decât dublă faţă de nivelul recomandat, având resurse să finanţeze mai mult economia

♦ La finalul anului 2020, solvabilitatea urcase peste 25%, maximul din ultimii 14 ani ♦ Ritmul mediu anual de creştere a creditării private totale a fost în T1/2021 de 5,7%, după ce pe parcursul anului 2020 încetinise la 5,1%.

Indicatorul de solvabilitate - un indicator important analizat de BNR, care arată nivelul de capita­li­zare al băncilor de pe piaţa româ­neas­că - a ajuns la sfârşitul primului tri­mestru (T1) din 2021 la 24,6%, de­păşind cu mult minimul re­comandat de 10%, ceea ce indică faptul că exis­tă resurse pentru ca băncile să intensifice creditarea economiei.

Nivelul indicatorului de solva­bi­li­tate de la finalul lunii martie din acest an a depăşit valoarea din T1/2020, de 20,37%, dar s-a plasat sub nivelul  re­cord de la sfârşitul anului 2020, de 25,14%, după cum reiese din datele BNR.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.