Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor în emisiunea de obligaţiuni prin care a atras 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe

Firma de avocatură Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de obligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 3,3 miliarde de dolari.

Prima tranşă, în valoare de 1,3 miliarde de dolari devine scadentă în 2031 şi are o dobândă de 3%, în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 2 miliarde de dolari devine scadentă în 2051 şi are o dobândă fixă de 4%.

„România a reuşit, în succesiune rapidă, să acceseze pieţe internaţionale de capital pentru emisiuni noi în euro şi, acum, în dolari, în condiţii foarte bune pentru această perioadă turbulentă şi incertă pentru întreaga economie mondială. Din acest punct de vedere, se poate spune că emisiunea de obligaţiuni confirmă încrederea de care se bucură economia României pe pieţele externe, interesul investitorilor fiind ridicat”, explică Monica Stătescu, counsel Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost compusă în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.