Bănci și Asigurări

Casa de avocatură Clifford Chance: Tehnologia în sectorul financiar: progresul anticipat pe 2 sau 3 ani a fost comprimat în două-trei luni

Casa de avocatură Clifford Chance: Tehnologia în...

Autor: Claudia Medrega

05.02.2021, 00:05 122

♦ Pentru autorităţile de reglementare, managementul prudenţial al riscurilor şi mecanismele de protecţie implementate de firmele de plăţi reprezintă o prioritate în 2021.

Creşterea riscurilor pentru utilizarea Inteligenţei Artificiale (IA) şi a datelor este una dintre tendinţele legate de sfera fintech, în condiţiile în care criza COVID-19 a adus tehnologia în prim-plan pentru sectorul financiar şi nu numai, companiile văzând cum progresul anticipat pe doi sau trei ani este comprimat în două sau trei luni.

Utilizarea datelor de către instituţiile financiare şi companiile tehnologice, inclusiv algoritmii pentru luarea deciziilor, vor fi în continuare sub monitorizarea autorităţilor de re­gle­mentare, a persoanelor afectate şi a organizaţiilor care militează pentru protecţia con­fidenţialităţii. De asemenea, companiile care utilizează IA şi datele vor fi supuse unei atenţii sporite pe legislaţia antitrust, în viziunea Clifford Chance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO