Bănci și Asigurări

Carpatica Asig vrea o creştere a primelor cu 25% anul acesta

Autor: Adrian Dumitrache

29.03.2012, 00:00 155

Carpatica Asig, un jucător de top zece din piaţa asigurărilor generale, şi-a bugetat pentru anul în curs o creştere a primelor brute subscrise de 25% după ce indicatorul a scăzut anul trecut cu circa 30% şi a ajuns la 201 milioane de lei.

Scăderea de anul trecut s-a datorat vânzărilor mai mici pe segmentul asigurărilor auto, unde este concentrată cea mai importantă parte a portofoliului Carpatica Asig. În primele două luni din acest an asigurătorul a înregistrat o creştere a volumului de prime brute subscrise de 52%, ajungând la 40 milioane de lei.

Obiectivele pentru 2012 vizează echilibrarea structurii portofoliului de produse prin creşterea numărului de poliţe de asigurări corporate, în special pentru IMM-uri. Compania a crescut în trecut aproape exclusiv pe seama poliţelor auto, în special a asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA), de care încearcă să se delimiteze în prezent după ce a căpătat o imagine negativă pe piaţă din cauza problemelor cu plata despăgubirilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO