Bănci și Asigurări

Care sunt judeţele unde creditarea a avut cea mai mare viteză. Sibiul conduce cu peste 15%, urmat de Brăila şi Călăraşi

Care sunt judeţele unde creditarea a avut cea mai mare...

Autor: Mircea Nica

24.06.2021, 17:45 239

♦ Deşi cele trei judeţe care conduc clasamentul realizat în funcţie de cel mai mare ritm de creştere a soldului creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, la finalul lunii aprilie 2021 comparativ cu luna aprilie a anului trecut, au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere, valoarea soldurilor este relativ mică comparativ cu judeţe precum Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Timiş, unde nivelul soldului depăşeşte 10 mld. lei.

Sibiu conduce clasamentul judeţelor cu cel mai mare ritm de creştere a sol­dului creditelor acordate de bănci pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută, la finalul lu­nii aprilie 2021, înregistrând un avans de 15,4%, comparativ cu sol­dul de la finalul lunii aprilie 2020, având o valoare de soldului de 6,6 mld. lei, potrivit datelor BNR.

Soldul creditelor pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută din judeţul Sibiu reprezintă circa 2,31% din soldul total al creditelor popu­laţiei şi companiilor, în lei şi valută, de la finalul lunii aprilie 2021, de 285,9 mld. lei. Raportat la Bucureşti-Ilfov, care conduce topul judeţelor cu cel mai mare sold al cre­ditelor pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută, de la finalul lunii aprilie 2021, respectiv 113,7 mld. lei, soldul ju­deţului Sibiu este de 17 ori mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO