Bănci și Asigurări

Care sunt asigurătorii cei mai presaţi de daunele pentru vătămări corporale: Uniqa şi Euroins au plătit pe fiecare dosar cu 70% mai mult decât media pieţei

Asigurătorii au plătit 438 milioane de lei în contul daunelor pentru vătămări corporale anul trecut, adică 23% din totalul despăgubirilor achitate pe segmentul RCA, potrivit ASF.

Daunele pentru vătămări corporale acoperite de poliţele auto obligatorii (RCA), despre care asi­gu­rătorii spun că re­pre­zintă una dintre cele mai grave pro­ble­me cu care se confruntă, au pus cea mai mare presiune anul trecut pe Euroins şi Uniqa, în condiţiile în care cele două companii au plătit despăgubiri mai mari cu 70% decât media pieţei, arată cal­culele ZF pe baza datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Fiecare asigurător care vinde RCA a plătit anul trecut circa 65.000 de lei pen­tru un client care a suferit vătămări cor­po­rale ca urmare a unui accident ru­tier, însă în cazul Euroins şi Uniqa fie­care pla­tă a depăşit suma de 100.000 de lei. Spre com­paraţie, în cazul pagubelor mate­ria­le, dauna medie a fost de 11 ori mai mică.

Poziţionarea Euroins pe primul loc în clasamentul după dauna medie pe do­sar plătită în contul daunelor nepatri­mo­niale nu este surprinzătoare, în con­diţiile în care compania aflată în redre­sa­re financiară vinde în proporţie de 95% asigurări RCA. Interesant este că Euro­ins se situeză pe ultimul loc când vine vorba de dauna medie plătită în ca­zul daunelor materiale.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.