Bănci și Asigurări

Care sunt asigurătorii cei mai presaţi de daunele pentru vătămări corporale: Uniqa şi Euroins au plătit pe fiecare dosar cu 70% mai mult decât media pieţei

Care sunt asigurătorii cei mai presaţi de daunele...

Autor: Anelis Baciu

14.04.2016, 00:00 717

Asigurătorii au plătit 438 milioane de lei în contul daunelor pentru vătămări corporale anul trecut, adică 23% din totalul despăgubirilor achitate pe segmentul RCA, potrivit ASF.

Daunele pentru vătămări corporale acoperite de poliţele auto obligatorii (RCA), despre care asi­gu­rătorii spun că re­pre­zintă una dintre cele mai grave pro­ble­me cu care se confruntă, au pus cea mai mare presiune anul trecut pe Euroins şi Uniqa, în condiţiile în care cele două companii au plătit despăgubiri mai mari cu 70% decât media pieţei, arată cal­culele ZF pe baza datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Fiecare asigurător care vinde RCA a plătit anul trecut circa 65.000 de lei pen­tru un client care a suferit vătămări cor­po­rale ca urmare a unui accident ru­tier, însă în cazul Euroins şi Uniqa fie­care pla­tă a depăşit suma de 100.000 de lei. Spre com­paraţie, în cazul pagubelor mate­ria­le, dauna medie a fost de 11 ori mai mică.

Poziţionarea Euroins pe primul loc în clasamentul după dauna medie pe do­sar plătită în contul daunelor nepatri­mo­niale nu este surprinzătoare, în con­diţiile în care compania aflată în redre­sa­re financiară vinde în proporţie de 95% asigurări RCA. Interesant este că Euro­ins se situeză pe ultimul loc când vine vorba de dauna medie plătită în ca­zul daunelor materiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO