Bănci și Asigurări

Care este percepţia românilor privind băncile şi sistemul bancar în 2021? Ce spune Bogdan Neacşu, preşedintele ARB

Autor: Iulian Tenchiu

06.06.2021, 11:30 366

Percepţia românilor faţă de băncile din ţară s-a îmbunătăţit semnificativ, comparabil cu perioada din 2007, atunci când sistemul bancar s-a confruntat cu un val de neîncredere venit din partea clienţilor.

„Preiau o percepţie mult îmbunătăţită vizavi de ce înseamnă încrederea în sistemul bancar. Ştim cu toţii istoria recentă, din 2007 încoace, băncile s-au confruntat cu un val negativ de încredere. Din 2021, vedem că sistemul bancar din România au cunoscut o îmbunătăţire în ceea ce priveşte percepţia vizavi de încredere şi maniera în care băncile se pun de partea soluţiilor cu privire la problemele pe care clienţii le au” a declarat Bogdan Neacşu, preşedintele ARB şi CEO al CEC Bank

Unul dintre principalele obiective ale Asociaţiei Române a Băncilor este îmbunătăţirea nivelului de bancarizare existent, dar şi dezvoltarea mai puternică a rolului de intermediator pe care o bancă o ocupă la nivel de societate.

„A fost o preocupare constantă la nivelul ARB. Pe lângă a creşte încrederea în sistemul financiar bancar, contează foarte mult şi creşterea rolului de intermediator pe care o bancă trebuie să-l aibă – un rol principal pe care o instituţie financiară îl are în societatea respectivă” a mai spus preşedintele ARB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO