Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Care este motivaţia ASF pentru suspendarea lui Mihnea Tobescu, directorul general al Euroins: Raportarea fondurilor proprii cu 50 mil. lei în plus

♦ În cadrul capitalurilor proprii înregistrate în regim naţional la finalul lunii iunie 2020, Euroins a raportat un capital social de 532,8 mil. lei, iar în cadrul fondurilor proprii în regim Solvency 2 compania a raportat un capital social de 582,8 mil. lei, cu 50 mil. lei mai mult, potrivit ASF.

Motivul pentru care conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis săptămâna trecută suspendarea şi amen­darea lui Mihnea Tobescu, director gene­ral al Euroins, este raportarea unui volum al fondurilor proprii în regim Solvency 2 cu 50 mil. lei în plus faţă de volumul raportat pe legislaţia naţională, potrivit deciziei ASF publicate în Monitorul Oficial.

„Din activitatea de supraveghere permanentă a rezultat că, potrivit raportărilor periodice de supra­ve­ghere aferente trimes­trului II 2020, transmise de societate în data de 7.08.2020, şi raportărilor suplimentare întocmite pe baza evidenţelor contabile şi tehnico-operative, transmise la ASF în conformitate cu prevederile Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 21/2016 privind raportările referitoare la activitatea de asigurare şi/sau de reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, Societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare a raportat pentru data de 30.06.2020 fonduri proprii eligibile să acopere cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) de 277 milioane lei, respectiv fonduri proprii eligibile să acopere cerinţa de capital minim (MCR) de 241 milioane lei, gradul de acoperire al SCR fiind de 122%, iar al MCR de 243%“, potrivit deciziei ASF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.