Bănci și Asigurări

Care au fost cele mai creditate sectoare în ultimul an. Creditele pentru agricultură au trecut de pragul de 20 miliarde de lei la finalul lunii august 2020, după un avans anual de 12,4%

♦ Agricultura are în continuare o pondere mică, de sub 5%, în volumul total al finanţărilor ♦ Cea mai slabă dinamică a creditării înregistrată la finalul lunii august din 2020 a fost pe sectorul creditării industriei, unde ritmul de creştere a fost de doar 0,4%.

Creditarea pentru agricultură a înregistrat un avans de 12,4% la finalul lunii august 2020 comparativ cu perioa­da similară a anului 2019, triplu faţă de ritmul de creştere al cre­ditării private totale, potrivit datelor BNR.

Creditele acordate şi angajamentele asu­mate de instituţiile de credit din România pentru agricultură se ridicau la finalul lunii august 2020 la 20,3 mld. lei, cu 12,4% mai mult faţă de nivelul din aceeaşi pe­rioadă a anului 2019. Deşi ritmul de creş­tere este cu aproape 1 punct procen­tual mai mic faţă de cel înregistrat la ju­mătatea anului 2020, acest sector îşi păstrează dinamismul.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.