Bănci și Asigurări

Care au fost cei mai mari angajatori pe piaţa asigurărilor în 2020? Groupama conduce clasamentul în continuare, urmat de Omniasig şi Allianz-Ţiriac

Care au fost cei mai mari angajatori pe piaţa...

Autor: Mircea Nica

04.07.2021, 10:19 309

♦ Doar două din cele 10 companii din clasament n-au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi, în timp ce restul asigurătorilor au renunţat la o parte din salariaţi în anul pandemic ♦ Cel mai mare angajator pe zona asigurărilor, Groupama este compania care a renunţat la cel mai mare număr de salariaţi, respectiv 91.

Numărul de salariaţi de la cei mai mari angajatori de pe pia­ţa asigurărilor generale şi de via­ţă din România a în­­re­gis­trat preponderent scă­­deri în anul 2020, un an pandemic în care incerti­tu­di­nea a fost cuvântul-cheie, iar majoritatea com­paniilor a trebuit să îşi re­gândească atât strategia, cât şi businessul în unele cazuri.

Deşi majoritatea companiilor de asi­gu­rări au înregistrat scăderi în ceea ce pri­veş­te nu­mărul de angajaţi în anul 2020, această evoluţie poa­te fi pusă şi pe baza unei puternice orien­tări către zona digitală.

Groupama Asi­gurări, a cin­cea cea mai mare com­pa­nie de asi­gu­rări la nivelul în­tregii pie­ţe în func­ţie de vo­lumul pri­melor bru­te sub­scri­se, este cel mai ma­re anga­ja­tor din zo­na asigură­rilor, cu 1.377 de salariaţi la fi­nalul anu­lui 2020. Comparativ cu anul 2019, com­pania a înre­gistrat o scădere a numă­ru­lui de angajaţi cu 91 de persoane, aceasta fiind cea mai ma­re scă­dere din clasa­mentul ce­lor mai mari 10 angajatori din piaţa asigurărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO