Bănci și Asigurări

Carduri VISA prin BTR

06.09.2000, 00:00 16



Banca Turco-Romana (BTR) va lansa in a doua parte a lunii septembrie carduri de debit si credit in lei sub sigla Visa, aceasta dupa ce la inceputul lunii iunie banca a inceput sa emita carti de credit si debit si sub sigla Europay.

Cardurile emise sunt internationale, adica desi sunt emise in lei au avantajul de a fi folosite pe teritoriul oricarei alte tari in moneda tarii respective.

Pentru cardurile Europay BTR nu percepe comision pentru emiterea unui astfel de credit, iar comisionul de utilizare anuala este de un dolar. Comisioanele pentru retragerea de numerar in Romania sunt de 0,5% din suma plus 5.000 de lei, in timp ce pentru retragerile de afara sunt de 3% plus 50.000 de lei.

In cazul in care posesorul unui card l-a pierdut, trebuie sa plateasca o taxa de un dolar, iar in regim de urgenta trei dolari.

BTR are instalate in acest moment 34 de ATM (automated teller machine) la Bucuresti Mall si in fiecare sucursala a sa, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie instalate 100.

In afara de bancile suverane in acest domeniu, Banca Comerciala Romana, Banca Romane pentru Dezvoltare, Banc Post, Banca Agricola si Banca Ion ?iriac, in ultima vreme si bancile cu capital strain care activeaza pe piata au inceput sa lanseze carduri, si aici am aminti Bank Austria Creditanstalt, Romanian International Bank si Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO