Bănci și Asigurări

Carabulea a semnat o înţelegere cu fondul de investiţii JC Flowers pentru vânzarea acţiunilor Carpatica

Carabulea a semnat o înţelegere cu fondul de...

Autor: Ciprian Botea

09.07.2015, 19:34 1881

Fondul de investiţii american JC Flowers, înfiinţat de un fost executiv al Goldman Sachs, a semnat un acord cu mai mulţi acţionari ai Băncii Comerciale Carpatica grupaţi în jurul lui Ilie Carabulea pentru achiziţia acţiunilor deţinute de aceştia sau pentru achiziţia drepturilor de preferinţă ale acestora în cadrum majorării de capital care urmează să aibă loc.

Acţionarii băncii au aprobat la jumătatea lunii iunie majorarea capitalului cu 110 milioane de lei, după ce anterior aprobaseră o diminuare a capitalului pentru acoperirea pierderilor din anii anteriori.

“Vânzarea acţiunilor către fondurile de investiţii care beneficiază de consultanţa JC Flowers este supusă unor termeni şi condiţii precum şi obţinerii aprobărilor menţionate în memorandum”, se arată într-un comunicat al băncii.

Acţionarii au respins luna trecută pentru a doua oară o propunere de fuziune cu Nextebank, banca deţinută de fondul de investiţii Axxess Capital. Informaţii privind negocierile dintre Carabulea şi JC Flowers apăruseră pe piaţă încă de la jumătatea anului trecut.

Carpatica are nevoie de capital pentru a-şi menţine indicatorii de prudenţialitate în limitele impuse de BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO