Bănci și Asigurări

Călin Matei, Groupama: Asigurările de sănătate sunt acum prea ieftine. „În asigurări, pentru a deveni profitabil, îţi trebuie o masă mare de clienţi şi apoi poţi vorbi de profitabilitate.“

Asigurările de sănătate sunt una dintre liniile noi de business pe piaţă, iar pentru orice linie nouă de business trebuie investiţii şi construirea unui portofoliu. Segmentul asigurărilor de sănătate ar putea deveni profitabil pentru Groupama în 2-3 ani, a spus Călin Matei, director general adjunct al Groupama Asigurări.

„În asigurări de sănătate vorbim de o inflaţie me­di­ca­lă extrem de ridicată. Vorbim de o creştere a pre­ţului la ser­vi­ciile medicale care este datorată creşterilor sala­riale din domeniul medical, cheltuieli cu echipamente me­dicale, iar toate costurile se răsfrâng şi în asigurări. Atâta timp cât vrei să începi o linie nouă, nu îţi propui să fii pe profit. Astăzi, pentru noi, asigurările de sănătate nu sunt pro­fitabile, dar vedem o îmbunătăţire a profita­bilităţii li­niei de busines şi ne propunem să devenim profitabili pe li­nia de sănătate în 2-3 ani. În asigurări pentru a deveni profitabil îţi trebuie o masă mare de clienţi. Poţi vorbi de profitabilitate după ce construieşti acea masă de clienţi, iar eu am dubii că  asigurările de sănătate au fost vreodată profitabile.“

Segmentul asigurărilor de sănătate este linia cu cea mai mare creştere, de 25-30% de la an la an, dar volumul subscrierilor este în continuare mic. În primele nouă luni din 2019, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de sănătate era la aproape 300 mil. lei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.