Bănci și Asigurări

Business MAGAZIN. Austriecii de la VIG au înfipt steagul pe piaţa românească de asigurări: am venit aici pentru a rămâne

Autor: Mircea Nica

13.12.2020, 18:05 225

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, prezent pe piaţa locală din România cu trei companii de asigurări, Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, vede în continuare un potenţial uriaş de dezvoltare pe piaţa din România, dar şi în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) după cum a explicat Elisabeth Stadler, CEO al VIG.

Vienna Insurance Group (VIG) este prezentă pe piaţa asigurărilor din România din anul 2001 cu trei companii de asigurări, Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă. Cele trei companii au ajuns în prezent printre cele mai mari societăţi de asigurări din piaţa locală, contribuind la dezvoltarea industriei asigurărilor din România.

Recent, VIG a semnat un acord de cumpărare de acţiuni pentru entităţile asigurătorului olandez Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia, la un preţ al achiziţiei de 830 mil. euro. Tranzacţia Operaţiunilor Aegon include companii de asigurări, societăţI de administrare a fondurilor de pensii private, societăţi de administrare a activelor financiare şi companii de servicii. În prezent, tranzacţia este supusă aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare şi concurenţă, iar finalizarea oficială a achiziţiei companiilor Aegon este aşteptată în a doua jumătate a anului 2021. În luna octombrie, asigurătorul olandez Aegon a scos la vânzare businessul din Europa Centrală şi de Est, inclusiv cel din România, pentru a putea face faţă situaţiei actuale în contextul pandemiei de COVID-19. La vremea aceea, vânzarea operaţiunilor Aegon a mai stârnit interesul altor jucători din industrie precum asigurătorul olandez NN Group şi Allianz.

„Am venit aici pentru a rămâne/” România, un pariu sigur pentru companiile de asigurări

Citiţi continuarea pe Business MAGAZIN

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO