Bănci și Asigurări

Business internaţional. Şapte dintre cele mai mari bănci din lume vor fi amendate de autorităţile europene pentru manipularea pieţei valutare

Business internaţional. Şapte dintre cele mai mari...

Autor: Mediafax

13.05.2019, 00:04 1089

Barclays, Citigroup, HSBC, JPMor­gan, Royal Bank of Scotland, UBS şi o ban­că japoneză vor fi amendate de auto­rităţile euro­pene, în următoarele săptămâni, pen­tru manipularea pieţei valutare, într-o afacere de multe miliarde de dolari, au decla­rat pentru Reuters două surse.

Unele bănci vor beneficia de o reducere de 10% a amenzilor dacă vor recunoaşte abaterea. În schimb Credit Suisse a anunţat că va ataca în instanţă amenda. Nu este clar dacă Comisia Europeană va putea finaliza cazul în timp util pentru a amenda, în perioada următoare, banca elveţiană.

Autorităţile europene, care au inves­tigat cazul timp de şase ani şi care ar putea amenda cu până la 10% din cifra de afaceri globală a companiei pentru încălcarea normelor UE, a refuzat să comenteze. La rândul lor, Barclays, Citigroup, JPMor­­gan, Royal Bank of Scotland şi HSBC au refuzat să comenteze. Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMor­gan, Royal Bank of Scotland şi UBS au ad­mis că sunt vinovate, într-un caz asemă­nă­tor în SUA şi au fost amendate cu peste 2,8 mld. dolari.

Autorităţile de reglementare americane au declarat că reglarea cursului de schimb a fost făcută, prin intermediul unor camere de chat cu nume precum „Cartelul“, „Mafia“ şi „Clubul bandiţilor“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO