Bănci și Asigurări

Bursele europene scad puternic de teama unui Grexit

Bursele europene scad puternic de teama unui Grexit

Autor: Roxana Pricop

09.02.2015, 11:02 957

Bursele europene au deschis şedinţa de tranzacţionare de luni cu scăderi abrupte, după ce discursul antibailout al noului Guvern grec a ridicat şi mai multe semne de întrebare cu privire la viitorul Greciei în zona euro.

Indicele german DAX scade cu 1,7% la ora 11.00, ora României, indicele bursei franceze CAC 40 se depreciază cu 1,4%, iar bursa din Milano scade cu până la 1,7%. Bursa din Atena a deschis cu 4,7% sub referinţa de vineri, iar randamentul titlurilor de stat greceşti cu maturitate în 2024 a urcat cu 33 puncte de bază până la 10,7%.

Premierul grec, Alexis Tsipras, a anunţat duminică în Parlament că nu vrea extinderea programului de asistenţă financiară acordat de Uniunea Europeană, ci un "credit punte" până la finalizarea unei noi înţelegeri, relatează Greek Reporter, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

Tsipras a declarat că scopul său este să servească intereselor naţionale şi să respecte promisiunile electorale ale partidului său. "După cinci ani de austeritate barbară poporul nu se mai pleacă în faţa fricii", a declarat acesta.

La Bucureşti, indicele BET, principala referinţă a bursei, ce grupează cele mai lichide zece acţiuni, a deschis şedinţa cu un minus de 0,22%

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO