Bănci și Asigurări

Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Braşov, cele mai mari volume ale creditelor corporate după cinci luni din 2021. Caraş-Severin, Mehedinţi şi Giurgiu sunt la polul opus, cu cele mai mici solduri de credite pentru firme, între 240 şi 400 mil. lei

Bucureşti-Ilfov este liderul clasamentului celor mai creditate judeţe pe zona corporate, în lei şi valută, cu un volum creditelor de 58,2 mld. lei la finalul lunii mai din 2021, în timp ce la polul opus Caraş-Severin este cel mai slab creditat judeţ pe zona corporate, cu un sold al creditelor de doar 247 mil. lei, conform datelor BNR.

Astfel, se poate observa o discrepanţă semnificativă a creditării firmelor la nivel naţional. Bucureşti-Ilfov, epicentrul economic, al mediului de afaceri, conduce detaşat topul creditării, cu o pondere a creditelor corporate, în lei şi valută, de 43,7% din soldul total al creditelor corporate din mai 2021.

Clujul ocupă poziţia a doua în topul celor mai creditate judeţe pe zona corporate la finalul lunii mai 2021, cu un sold de 6,55 mld. lei. Podiumul este completat de Braşov, cu un volum al creditelor corporate în lei şi valută de 6,33 mld. lei, urmat de Timiş cu 5,41 mld. lei şi Constanţa cu 5,05 mld. lei. 

Constanţa este judeţul din top 10 cu cele mai mari solduri ale creditelor corporate, care are cel mai mare ritm de creştere anual în mai 2021, de 19%.

Din perspectiva judeţelor cu cele mai mici solduri ale creditelor corporate, în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021, Caraş-Severin avea un sold de  doar 247 mil. lei, reprezentând numai 0,18% din volumul total al creditelor corporate, în lei şi valută, urmat de Mehedinţi, cu un sold de 322 mil. lei, Giurgiu, cu 325 mil. lei, Sălaj, cu un volum al creditelor corporate de 380 mil. lei, şi Covasna cu un sold de 392 mil. lei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.