Bănci și Asigurări

Brokerul Safety a intermediat poliţe de asigurare de 38 mil. euro în nouă luni

Brokerul Safety a intermediat poliţe de asigurare de 38...

Autor: Anelis Baciu

29.10.2013, 20:34 26

Safety Broker, o companie de top cinci din piaţa brokerajului în asigurări, a intermediat în perioada ianuarie-septembrie a acestui an poliţe de asigurare în valoare de 37,7 milioane de euro, cu aproximativ 60% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte a intermedierilor, mai mult de două treimi, echivalentul a 23 milioane de lei, reprezintă vânzări de poliţe de răspundere civilă auto (RCA), în timp ce vânzările de asigurări Casco au cumulat 23% din primele intermediate.

Brokerul a intermediat şi asigurări de locuinţe, însă ponderea acestora este de numai 8%. Safety Broker, o companie cu capital românesc, şi-a revizuit în creştere obiectivele pentru acest an, iar până la finalul anului se aşteaptă la intermedieri de circa 50 milioane de euro.

Compania şi-a deschis şi prima sucursală din afara ţării, la Chişinău. Principalii competitori ai companiei sunt subsidiarele locale ale grupurilor străine AON, Marsh sau Gras Savoy. Societăţile locale de brokeraj au intermediat prime în valoare de 2 miliarde de lei (443 mil. euro) în primele şase luni ale anului, cu 15% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO