Bănci și Asigurări

Brokerul de credite Kiwi Finance a intermediat anul trecut credite de 950 mil.lei, în creştere cu 30%, în condiţiile în care segmentul ipotecar reprezintă 83% din portofoliu

Brokerul de credite Kiwi Finance a intermediat anul...

Autor: Roxana Rosu

17.02.2020, 09:49 285

Brokerul de credite Kiwi Finance a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 21 milioane lei, cu 27% mai mare comparativ cu anul anterior, şi un volum de credite intermediate în valoare de 950 milioane lei, în creştere cu 30%.

Principalul vector de creştere a fost creditul ipotecar, cu o pondere de 83% din totalul creditelor intermediate, urmat de creditele de nevoi personale, cu 14%, şi de credite Prima Casa si credite pentru IMM-uri, cu 3%.

Creditul ipotecar standard a crescut, atât ca volum, cu 37% faţă de anul precedent, cât şi ca număr de clienţi, cu 31%.

“KIWI Finance a avut cel mai bun an din istoria companiei, nu numai ca volum de credite intermediate, cât şi ca sustenabilitate şi calitatea portofoliului. Rezultatele foarte bune de anul trecut s-au datorat în special echipei de brokeri KIWI, dar şi parteneriatelor cu cele mai active 23 de bănci şi IFN-uri din piaţa românească în acest moment”, a comentat Anca Bidian, CEO KWI Finance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO