Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări, nevoiţi să vândă mai mult sau poliţe mai scumpe ca să îşi conserve veniturile: comisioanele scad din 2011 încoace

Brokerii de asigurări, nevoiţi să vândă mai mult sau...

Autor: Anelis Baciu

11.04.2016, 00:06 483
Companiile de brokeraj în asigurări sunt nevoite să intermedieze mai multe poliţe pentru a-şi conversa veniturile din comisioane, în condiţiile în care în ultima perioada s-a ob­ser­vat o presiune mai mare din partea asigu­rătorilor pentru reducerea nivelului comi­sioa­nelor plătite intermediarilor.
 
Anul trecut bro­kerii au încasat 939 de milioane de lei din valoarea de 5,2 miliarde de lei a poliţelor interme­dia­te, ceea ce înseamnă că în medie comisionul încasat de la com­paniile de asigurare a fost de 18%. În urmă cu un an însă valoarea comisio­nului era cu un punct procentual mai mare.
 
Tendinţa de scădere a comisionului se vede şi din faptul că deşi veniturile încasate de la asigurători sunt în creştere, anul trecut fiind mai mari cu 8%, ritmul de creştere este mai mic faţă de avansul primelor brute interme­diate, care s-a situat la 14%. Acest lucru demon­strează că brokerii câştigă cotă de piaţă, dar încasează mai puţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO