Bănci și Asigurări

Brian O’Neill, omul americanilor din boardul grupului austriac Erste, a murit la finalul anului trecut

Brian O’Neill, omul americanilor din boardul grupului...

Autor: Roxana Rosu

03.01.2020, 11:39 1136

Erste Group Bank a anunţat că la finalul anului 2019 Brian D. O’Neill (64 ani), membru în board, a murit. 

”Brian a fost un coleg şi un prieten minunat şi un membru extrem de valoros al boardului Erste din mai 2007. A împărtăşit întotdeauna cu noi cunoştinţele vaste pe care le avea şi experienţa, iar noi am beneficiat de mintea lui extraordinară în multe discuţii şi decizii majore pentru grup”, a spus Friedrich Rödler, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Erste.

Brian O’Neill intrat în boardul Erste în urmă cu peste un deceniu, după ce a lucrat peste 30 de ani la JP Morgan Chase, cea mai mare bancă americană. Între 2007 şi 2009 a lucrat în guvernul american, fiind adjunctul secretarului Trezoreriei (ministrul de Finanţe). A lucrat timp de 12 ani în America de Sud şi a locuit în Chile, Argentina şi Brazilia. 

Erste a fost înfiinţată în urmă cu 200 de ani în Viena, fiind prima bancă de economii dintr-un oraş.

Potrivit datelor din raportul financiar din 2018, acţionarii nord-americani au o pondere de 16,2% în acţionariatul Erste Group. Cea mai mare pondere în acţionariat este deţinută de investitorii instituţionali (49,4%), urmaţi de Erste Fundation (11,2%), CaixaBank (9,9%) . Compania americană BlackRock are 4%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO