Bănci și Asigurări

Brexit: JPMorgan îşi transferă noi active de 200 de miliarde de dolari în Frankfurt

Brexit: JPMorgan îşi transferă noi active de 200 de...

Autor: Catalina Apostoiu

07.05.2021, 00:00 247

Banca americană JPMorgan Chase continuă să-şi extindă bilanţul din Frankfurt pe măsură ce se adaptează la o Europă post-Brexit, scrie Bloomberg. Banca anticipează că va transfera în acest an în hub-ul său european active cu o valoare similară cu cea a activelor transferate anul trecut.

Divizia a crescut cu aproape 180 mld. euro, la 244 mld. euro anul trecut. JPMorgan se află pe primul loc în rândul băncilor de pe Wall Street în transferul de active din Londra în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Aceasta a declarat în mod repetat că se aşteaptă ca divizia europeană să câştige cotă de piaţă pe segmente ca investment banking şi commercial banking.

„Intenţionăm să ne finalizăm programul Brexit până la finalul anului 2021“, se arată într-un raport al băncii americane. „Împreună cu extinderea activităţilor noastre existente de business, ne aşteptăm ca bilanţul nostru să înregistreze în acest an o creştere similară cu cea din 2020“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO