Bănci și Asigurări

BREAKING! Euro a explodat săptămâna aceasta, iar în şedinţa de joi depăşeşte pragul de 4,78 lei pentru prima oară în istorie. Leul s-a depreciat la un minim record

BREAKING! Euro a explodat săptămâna aceasta, iar în...

Autor: Ştefan Stan, Mediafax

21.11.2019, 00:00 2806

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins joi al patrulea minim istoric la rând în raport cu euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,7808 lei/euro, de la 4,7776 lei în sedinţa de miercuri. Deprecierea faţă de şedinţa precedentă este de 0,07%.

Minimul semnificativ anterior evoluţiei din ultima perioadă, de 4,7648 lei/euro a fost atins în data de 25 ianuarie, la câteva săptămâni după adoptarea OUG 114/2018.

Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie.

Banca Naţională a României se aşteaptă la o acomodare lentă a monedei naţionale în raport cu poziţia economiei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Dolarul american a fost cotat de BNR la 4,3144 lei, în uşoară scădere faţă de referinţa din ziua anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO