Bănci și Asigurări

BRD vrea să dea credite Noua casă de circa 330 mil. lei în prima fază

BRD vrea să dea credite Noua casă de circa 330 mil. lei...

Autor: Claudia Medrega

12.04.2021, 12:38 3095

BRD-SocGen a anunţat că reia, în această perioadă, creditarea în cadrul programului ”Noua Casă”, banca având la dispoziţie, din partea FNGCIMM, un plafon de garantare care permite, într-o primă fază, acordarea de credite în valoare totală de aproximativ 330 mil. lei.

În cadrul acestui program, banca acordă credite cu o dobândă de IRCCĂ2pp, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 66.500 euro (echivalent în lei) pentru finanţarea unui imobil nou sau vechi, de o valoare maximă de 70.000 euro, caz în care avansul este de 5%, respectiv de 119.000 euro (echivalent în lei) pentru finanţarea unui imobil nou cu valoare mai mare de 70.000 euro, caz în care avansul este de minimum 15%. Perioada maximă de creditare este de 360 de luni, împrumuturile urmând să finanţeze imobile finalizate, noi sau vechi.

„Continuăm şi în acest an implicarea noastră în programul Noua Casă, un program care completează oferta BRD de credite imobiliare. În România există o nevoie mare de finanţare şi un spaţiu încă semnificativ de creştere în ceea ce priveşte calitatea locuirii, ceea ce face ca acest program să rămână important pentru piaţă”, a spus Radu Topliceanu, director general adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de retail ale băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO