Bănci și Asigurări

BRD vede venituri stabile în 2021 şi mizează pe „controlul strict“ al cheltuielilor. Creditarea BRD va creşte mai mult pe corporate, cu peste 10%, cu ajutorul IMM Invest

BRD vede venituri stabile în 2021 şi mizează pe...

Autor: Claudia Medrega

26.04.2021, 09:00 172

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa românească după active, estimează că venitul net bancar va beneficia în acest an de creşterea volumului de credite şi de efecte pozitive de structură, în timp ce scăderea ratelor de dobândă va avea un efect negativ.

„Veniturile nete din dobânzi vor fi influenţate negativ de evoluţia ratelor de dobândă, dar pozitiv de creşterea volumelor“, se arată în documentele BRD care au fost aprobate săptămâna trecută de acţionari.

BRD anticipează un venit net bancar stabil în 2021, iar pe componenta cheltuielilor operaţionale mizează pe un „control strict.“ În 2020, venitul net bancar al BRD a scăzut cu 7,7%, până la 2,9 mld. lei, iar cheltuielile băncii s-au apropiat de 1,5 mld. lei, după o ajustare de 6,3%.

În ceea ce priveşte creditarea totală, BRD-SocGen anticipează pentru 2021 o creştere cu 4,5% (3,2% dacă se consideră cursul de schimb constant), până la un sold net de 32,1 mld. lei, ascensiunea urmând să fie susţinută de majorarea împrumuturilor pentru firme cu circa 15% (Ă13,3% dacă se calculează variaţia la curs de schimb constant) până la un sold de 10 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO