Bănci și Asigurări

BRD-SocGen a obţinut în 2017 un profit record de circa 1,4 mld. lei

Autor: Claudia Medrega

09.02.2018, 00:07 1359

Creşterea veniturilor, controlul costurilor şi elibera­rea de provizioane au ajutat BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, să obţină în 2017 un profit net re­cord de 1,38 mld. lei, cel mai bun rezultat anual al băncii.

Câştigul de anul trecut a fost aproape dublu faţă de ni­velul din 2016, iar conducerea băn­cii ro­mâneşti cu capi­tal fran­cez vrea să împartă cu acţio­na­­rii o parte din pro­fit, ur­mând să aloce o cotă de 83% ca dividen­de pentru acţio­nari, după cum a anunţat François Bloch, CEO al băncii. El a primit la finalul anului 2016 aprobarea BNR pentru a pre­lua conducerea BRD.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost anul trecut de 1,41 mld. lei, în creştere cu 85,3% com­parativ cu 2016.

„Cred că 2017 a fost un an extrem de bun pentru România, pentru sectorul bancar şi pentru BRD, dar şi pentru clienţi. A crescut creditarea, mai ales pentru per­soa­nele fizice. Profilul de risc s-a îmbunătăţit foarte mult în timp. Continuăm să dezvoltăm modelul.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO