Bănci și Asigurări

BRD şi-a completat obiectul de activitate cu oferirea de certificate digitale pentru semnătură electronică. Noua activitate aşteaptă avizul BNR

BRD şi-a completat obiectul de activitate cu oferirea de...

Autor: Cristina Bellu

10.02.2021, 10:04 476

Consiliul de Administraţie al BRD - Groupe Société Générale a decis în şedinţa de marţi, 9 februarie, completarea obiectului secundar de activitate al băncii prin adăugarea activităţii de oferire de certificate digitale.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii instituţiei bancare, noua activitate vizează “acţionarea în numele şi pe seama altor entităţi pentru intermedierea, în subsidiar cu serviciile şi produsele oferite de Bancă, în furnizarea certificatelor digitale, inclusiv identificarea persoanelor către care sunt emise certificate digitale calificate de către furnizorii de servicii de încredere (Cod CAEN 6419 - Alte activităţi de intermedieri monetare, Cod CAEN 6311 - Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe”, competenţă delegată de AGEA în conformitate cu art. 114 din Legea societăţilor 31/1990 coroborat cu art. 29 litera j) din Actul Constitutiv BRD - Groupe Société Générale.

Completarea obiectului secundar de activitate al Băncii este sub condiţia obţinerii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Astăzi, BRD-Societe Generale şi-a publicat rezultatele financiare pe 2020, datele indicând un rezultat net de 951,5 milioane lei, cu 37% mai mic decât în 2019, când banca a raportat un câştig de 1,5 miliarde lei, în timp ce veniturile operaţionale s-au redus la 2,9 miliarde lei, de la 3,1 miliarde lei.

La nivelul grupului BRD, profitul net s-a redus la 962,8 milioane lei, de la 1,49 miliarde lei în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO