Bănci și Asigurări

BRD oferă IMM-urilor acceptate în programul guvernamental de granturi de 1 mld.euro credite-punte cu o dobândă de Robor 3 M+2 pp

BRD oferă IMM-urilor acceptate în programul...

Autor: Roxana Rosu

08.10.2020, 13:53 145

BRD Groupe Societe Generale va colabora cu Ministerul Economiei la implementarea schemei de ajutor de stat pentru IMM-urile afectate de criza Covid, oferind beneficiarilor de granturi pentru investiţii credite-puncte cu o dobândă de Robor 3 M+2 pp.

«În această perioadă caracterizată de dificultăţile generate de pandemia Covid-19, continuarea susţinerii companiilor româneşti este o prioritate pentru BRD, iar implicarea băncii în implementarea schemelor de granturi recent aprobate de Guvernul României reprezintă o nouă etapă a acestui proces. Suplimentar deschiderii conturilor speciale pentru încasarea granturilor, banca va putea răspunde şi nevoilor de finanţare generate de planurile de investiţii în activităţi productive, cu o ofertă dedicată», a spus Francois Bloch, CEO-ul BRD.

Astfel, banca poate acorda, la solicitarea IMM-urilor, credite-punte în procent de maximum 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de investiţii pentru beneficiari granturilor pentru investiţii în activităţi productive. Comisioalele de acordare şi gestiune sunt 0,5% din valoarea creditului.

Programul de granturi, în valoare de 1 miliard euro, a fost stabilit prin Ordonanţa de Urgenţă nr.130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile în contextul crizei COVID-19. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO